Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Navracsics: Sokszínű Magyarors
  2008-01-15 19:55:51, kedd
 
  Navracsics: Sokszínű Magyarországon is a konzervativizmus
2008. január 15. 15:40


MNO

Reneszánszát éli a konzervativizmus a világban és Magyarországon is, ennek egyik oka, hogy egyre fontosabbá válik az egyéni felelősség - mondta Stumpf István politológus hétfőn Budapesten, a Konzervativizmus a XXI. század elején című konferencián. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője felszólalásában kiemelte: nincs egységes konzervativizmus, ezt mutatják az Európai Néppártban megfigyelhető törésvonalak is.




A konzervativizmus azért éli reneszánszát, mert a baloldali és a liberális reneszánsz után szembetalálkoztunk a jóléti állam csődjével, a globális problémákkal és a közösségek szétbomlásával - mondta Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke, az Orbán-kormány egykori kancelláriaminisztere. A politológus szerint a konzervatív tradíciók feléledése éppen azoknak a normáknak az újragondolását jelenti, mint az egyéni felelősség, a közösség, a család és a nemzet fontossága. Azért is reneszánszát éli a konzervativizmus, mert egyre fontosabbá válik az egyén felelőssége a világban, emellett pedig változik az állam szerepe is - tette hozzá Stumpf István.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője felszólalásában kiemelte: nincs egységes konzervativizmus, ezt mutatják az Európai Néppártban megfigyelhető törésvonalak is. A konzervativizmus nemzeti alapú, ugyanakkor Magyarországon a konzervativizmus ugyanúgy sokszínű, mint más államokban. Emellett különbség van a konzervativizmus és a kereszténydemokrácia között is - jelentette ki Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője szerint két csapda van a konzervativizmus számára. Az egyik a doktrinerség, amikor megszabják, ki, milyen jegyek alapján konzervatív, a másik pedig az, hogy nem szabad tökéletes jövőt felvázolni, mert az nem létezik, ezt csak a liberalizmus és a szociáldemokrácia állítja - tette hozzá.

Az európai válság tünetei a romló demográfiai folyamatok

Harrach Péter, a KDNP alelnöke előadásában kiemelte: az európai, a nyugati kultúra válságban van, ennek tünetei a romló demográfiai folyamatok. Szerinte a kettészakadt európai kultúra egyre több olyan válságtünetet mutat, amelynek kezelésére az értékcentrikus gondolkodás, politika az alkalmas. A parlament alelnöke úgy látja, hogy a XXI. századi Európában a hiteles, értékcentrikus politikának a csődbiztos szerepét kell betöltenie. A kollektivizmus bástyái összeomlottak, az individualizmusnak pedig jól látható válságtünetei vannak a nyugati világban - mondta a politikus.

A kereszténydemokrácia a második világháború után az újjáéledés kulcsa volt, és ma is magáénak vallja a keresztény társadalomelmélet három alapelvét: a perszonalitást, a szolidaritást és a szubszidiaritást. Harrach Péter szerint a konkrét kérdéseket is erről az eszmei oldalról kell megközelíteni.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerint a konzervativizmus nem a maradiság politikáját, hanem az értékes hagyományok védelmét jelenti. Hangsúlyozta: az MDF korszerű konzervativizmusa egyesíti magában az angolszász és a magyar konzervativizmus, valamint a kereszténydemokrácia hagyományait.

Bayer József, az MTA Politikai Tudományok Intézetének igazgatója a konferencián elmondta: a hétfői esemény része annak a sorozatnak, amelyben a szociáldemokráciáról, a liberalizmusról és a konzervativizmusról volt szó. A konferenciasorozat célja az volt, hogy az egyes irányzatok magyarországi képviselői maguk értékeljék a jelenlegi helyzetet. Bayer József szerint napjainkban a pártok képviselői egymásnak üzengetnek, hogy szerintük a másik irányzat képviselőjének hogyan kellene konzervatívnak, liberálisnak vagy szociáldemokratának lenni.
(mti)

http://www.mno.hu/portal/537015

*****************


"Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője felszólalásában kiemelte: nincs egységes konzervativizmus, ezt mutatják az Európai Néppártban megfigyelhető törésvonalak is."

Értsük ezt úgy hogy a Fidesz végre abbahagyja az "elhatárolódásokat" és képes elismerni-elfogadni a radikális jobboldalt parnernek?? Hogy képesek együttműködni pl. a Jobbikkal?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: konzervativizmus, szubszidiaritást, frakcióvezetője, felszólalásában, liberalizmusról, kollektivizmus, értékcentrikus, újragondolását, magyarországon, perszonalitást, szétbomlásával, konzervatívnak, képviselőjének, szolidaritást, magyarországi, megközelíteni, válságtünetei, megfigyelhető, válságtünetet, együttműködni, összeomlottak, konferencián, liberalizmus, hangsúlyozta, problémákkal, törésvonalak, hagyományait, liberálisnak, reneszánszát, kettészakadt, doktrinerség, konzervatív, politikáját, intézetének, hagyományok, demográfiai, egyéni felelősség, konzervativizmus azért, liberális reneszánsz, jóléti állam, globális problémákkal, közösségek szétbomlásával, politológus szerint, konzervatív tradíciók, újragondolását jelenti, nemzet fontossága, egyén felelőssége, állam szerepe, konzervativizmus nemzeti, konzervativizmus ugyanúgy, konzervativizmus számára, másik pedig, Sokszínű Magyarors, Sokszínű Magyarországon, Stumpf István, Navracsics Tibor, Európai Néppártban, Századvég Alapítvány, Harrach Péter, Dávid Ibolya, Bayer József, Politikai Tudományok Intézetének,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Muratáj  képre írva  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  William Shakespeare idézet  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az elfogadásnak...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Próbálkozni kell ahhoz,  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Paul David Tripp Április 26  William Shakespeare idézet  802 esztendeje, 1222. április ...  S a dalok tanulsága  A Mester kezének érintése  Környezetvédelem  Ázzal aki csak szép  Minden gyerek jó.  Az embernek a társa: hiányzik.  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Amit átélünk,  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Föld napja április 22  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Paul David Tripp Április 24  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyszerűen  Szép estét kedves látogatóimna...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Emberként automatikusan értéke...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Volt egy...  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz 
Bejegyzés Címkék
egyéni felelősség, konzervativizmus azért, liberális reneszánsz, jóléti állam, globális problémákkal, közösségek szétbomlásával, politológus szerint, konzervatív tradíciók, újragondolását jelenti, nemzet fontossága, egyén felelőssége, állam szerepe, konzervativizmus nemzeti, konzervativizmus ugyanúgy, konzervativizmus számára, másik pedig, szociáldemokrácia állítja, európai válság, romló demográfiai, nyugati kultúra, kettészakadt európai, értékcentrikus gondolkodás, parlament alelnöke, csődbiztos szerepét, kollektivizmus bástyái, nyugati világban, második világháború, újjáéledés kulcsa, keresztény társadalomelmélet, konkrét kérdéseket, eszmei oldalról, maradiság politikáját, értékes hagyományok, magyar konzervativizmus, konferencián elmondta, hétfői esemény, egyes irányzatok, jelenlegi helyzetet, pártok képviselői, másik irányzat, radikális jobboldalt, konzervativizmus, szubszidiaritást, frakcióvezetője, felszólalásában, liberalizmusról, kollektivizmus, értékcentrikus, újragondolását, magyarországon, perszonalitást, szétbomlásával, konzervatívnak, képviselőjének, szolidaritást, magyarországi, megközelíteni, válságtünetei, megfigyelhető, válságtünetet, együttműködni, összeomlottak, konferencián, liberalizmus, hangsúlyozta, problémákkal, törésvonalak, hagyományait, liberálisnak, reneszánszát, kettészakadt, doktrinerség, konzervatív, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.